אודי

האם יש מקום לתביעה כאן והאם כדאי לגשת לתביעות קטנות או לבית משפט יחד עם עו"ד?

שלום, לפני כשנה הוצע לי להכנס לפרויקט נדל"ן באיזור כל שהוא בארץ. הצגת הפרויקט כללה בית צמוד קרקע שעליו ניתן לבנות 16 יחידות דיור כאשר כל משקיע יצטרף להקמת חברה שתקנה את הקרקע ונבצע יחד השבחה. הובטח גם שאם ארצה לצאת מהפרויקט בכל שלב אוכל לצאת עם הקרן פלוס ריבית של 10% שנתי. נכנסתי לפרויקט בהעברת כספים ישירה לחברה שהציעה לי את הפרויקט שכן החברה שנועדה לקום עדיין לא התגבשה כולה ולא קמה. אני יודע שעשיתי טעות שלא הכנסתי את הכסף לנאמנות. לאחר מכן החברה הוקמה ולא נרשמתי בה כבעל מניות. בד בבד באתר החברה שהציעה את ההצעה ובשיחות אישיות עם היזם היה רשום ונאמר בע"פ (וזה מתועד) שניתן לבנות משום שהשבחנו 28 יחידות פלוס מרכז מסחרי. רצה הגורל והייתי צריך את הכסף לאחר תשעה חודשים אך לפני שפניתי להוצאה של הכסף רציתי לדעת מה סטטוס הפרויקט. נפגשתי שוב עם היזם שאמר שהבנק לא מאשר משכנתא לבנייה מעל ל 50% והיזם לא מוכן להכניס עוד כסף גם כקבוצה. הבנתי שהפרויקט לקראת סיום וכך נאמר לי גם, שהוא ימכר וביקשתי לקבל כספי כפי שהוסכם. מאז עברו שבעה חודשים ונמשכתי על ידו ולרוב בסינון מיילים, שיחות וסמסים אך לבסוף קיבלתי לפני כחודשיים את הקרן בלבד. במהלך תקופת ההמתנה בדקתי נסח טאבו ונסח חברה וראיתי שהחברה לא רכשה את הקרקע כפי שהובטח אלא היזם עצמו רכש אותו על שמו ורק שמינית ממנה. בנוסף, לא נרשמתי כבעל מניות. זה העלה לי הרבה שאלות אך אמרתי שאני לא רוצה להסתבך ורק לקבל כספי פלוס הריבית שהובטחה לי. שני משקיעים נוספים שהבאתי לקבוצה קיבלו את הקרן פלוס 10% ריבית שנתי. אני קיבלתי כחודשיים לפניהם רק את הקרן וכשפניתי ליזם לשאול מה עם היתרה אמר שלא מגיע לי. האם אני יכול לתבוע על מצג שווא ועל דיווח כוזב? שכן התקנון הופר והכסף שהעברתי לחברה של היזם הוא השתמש בה בעצם לצרכיו האישיים. למעשה כאילו נתתי לו הלוואה והוא מחזיר לי אחרי שהתשמש בה. אני ממש לא יודע מה לעשות ואם כדאי לתבוע את הכסף הנותר שמגיע לי בבית משפט לתביעות קטנות או בבית משפט עם עו"ד שמן הסתם ירצה הרבה כסף וזה לבטח לא ישתלם לי כי לא אקבל את כל הסכום כי גם אני הייתי צריך לדרוש דברים בכתב. מה שכן, יש לי הקלטת שיחות, צילומי מסך מהאתר שלו, קטעי יו-טיוב, מיילים, סמסים... בנוסף, במהלך התקופה שרציתי לצאת מצאתי קונה לחלק שלי בחברה בסכום שמהווה 30% יותר ממחיר הכניסה שלי עקב ההשבחה שנעשתה והוא לא היה מעוניין והציע שהוא יקנה את החלק שלי. אשמח למידע כל שהוא, תודה רבה!!

עו"ד גילעד ושדי

המבחן שיבחן ביהמ"ש הוא מידת הנזק שנגרמה לך מיום כניסתך ועד לצאתך בהתחשב במה שהובטח לך. קח מחשבון ועשה את החשבון. במידה והייתה פה הונאה, מצג שווא או תרמית יש לתת לעו"ד לבדוק את החוזים וההסכמים במדוקדק. במידה ותחליט לתבוע את חלקך, ספק אם ביהמ"ש לתביעות קטנות זה המקום לתיק סבוך מעין זה. התייעץ עם עו"ד על מנת לבדוק אילו סכומים אתה יכול לתבוע מעבר לנזק הכספי נטו ובנוסף מיהם הנתבעים הפוטנציאליים. בהצלחה