עזרא

חוזה התקשרות משתנה

התחלתי לתת שירותי ייעוץ ונהול לאדם שהיה עסק עצמאי בחוזה כאשר אני גם עצמאי, בשלב מסוים הוא הפךלחברה בעמ ואני נותרתי עצמאי. האם ברגע שהוא הפך לחברה למעשה בטל לחלוטין החוזה שהיה איתו כעצמאי עוסק מורשה? או שלמרות שעבר להיות חברה אני עדיין יכול לדבוק בעקרון שהחזה המקורי הוא איתו כעצמאי ולא חברה בעמ? האם עצם קבלה של המחאות מחברתו בעמ היא בפועל הכרה בו כחברה? מה לעניין מקרה הפוך שהוא ירצה לתבוע אותי חס וחלילה ולהיפך אני כעת במצב נחות מולו? או שניתן לדבוק בכך שההסכם איתו היה כעוסק מורשה? כמובן שהייתי שמח לדעת שיש דוויון ביננו למרות שנפך לחברה והאם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להגן על עצמי עכשיו? חוץ מלהפוך לחברה גם כן תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עוסק מורשה שהפך לחברה משנה את עורו , הוא איננו אותו אדם אלא ישות משפטית אחרת "חברה בע"מ" . אינני מבין את עניין השוויון שהצגת, בעיני ההפיכה מעוסק מורשה לחברה תלויה בענייני מיסוי בלבד ולא באחריות משפטית שונה .למרות שהאדם בעצם "מתחבא" מאחורי הישות המשפטית שהיא החברה בע"מ אין זה אומר שאין לו אחריות כבעלים או כדירקטור בחברה לעניין כיבוד הסכמים . במידה והיה לכם הסכם עליו חתום העוסק המורשה והמשכת לקבל תשלום גם לאחר שעבר להיות חברה בע"מ הרי שהחברה החילה את ההסכם על עצמה והיה קשה להוכיח אחרת. בנוסף הייתי ממליץ לך לעשות חוזה חדש מול החברה עצמה על מנת להגן על עצמך מול כל טענה כזו או אחרת. בהצלחה