dana

הפרת חוזה שבע"פ

שלום רב, בעלי ליווה הקמה של עסק במשך חודשיים. לפני שהוא ובעל העסק החלו, הם הסכימו ביניהם על סכום X לכל חודש ולא חתמו על הסכם כתוב מאחר והיו חברים. היום, חודש לאחר סיום תקופת ההקמה (חודשיים), בעל העסק לא מוכן לשלם וטוען שהוא לא מרוצה מהתוצאה. אגב, העסק על הרגליים ומתפקד ומכניס מחזור חודשי נאה מאד. בעלי עשה יותר מללוות אותו ולמעשה הקים עמו את העסק והיה לצד בעל העסק כל יום ויום. במהלך החודשיים בעל העסק לא התלונן וכיום הוא טוען שכל הזמן היה לא מרוצה. גם אם בעל העסק אכן לא היה מרוצה, הוא עדיין נתן לבעלי להמשיך לעבוד ולא סיים את ההתקשרות ביניהם. מדובר על סכום משמעותי שהוא אינו מוכן לשלם כיום... הוא רוצה לשלם מעט מאד. אלו צעדים מומלץ וניתן לעשות לפני תביעה בבית משפט והאם יש על מה לתבוע (שכן אין חוזה כתוב)? תודה מראש,

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ישנם מבחנים אותם ביהמ"ש יצטרך לבחון כדי להוכיח כי היה כאן חוזה תקף גם אם לא עלה כל הכתב. מומלץ לשלוח מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים. בהצלחה.