יורם

הפרת הסכם והאזנת סתר?

אני עובד עם אדם בפרויקט עם שותף. הוא מעורב עם איש עסקים שהתלבש על חייו כמו שזה נשמע! בחירה או לא הוא הפך לעבד בובת חיקוי שלו. מרגע שזה הפך אינטנסיבי השותף איתו אני עובד אינו מסוגל לעשות דבר בלי אישורו של המודל לחיקוי שלו. עכשי לעניננו, בדיחות פרטיות ביננו הבנתי שהוא מפעיל אינטרקום פנימי דרך הטלפון שאיש עסקים ישמע את השיחה. יש ביננו הסכם סודיות בכתב. האם זו הפרת סודיות? האם זו האזנת סתר? האם זו הפרה יסודית של ההסכם? אותו איש עסקים הצהיר בפני שהוא יוע על כל פעולה וכסף שבעסק המשותף שלי! זו הפרה בוטה של ההסכם ובלי בושה! עדיין המצב בשטח רחוק מההבנה המשפטית כפי שניתן להבין אין דין ואין דיין! מה עושים כדי בכל זאת לעמוד על הזכות שהופרה בלי לתבוע! אלא בדרך חכמה? לפי הבנתי כרגע אין טעם להוכיח את הדבר אבל בכל זאת זה הפרה בוטה לא?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

במקרה הנדון בשל המורכבות של הדבר כדאי להתייעץ עם עו"ד. לחידוד הדברים: האזנת סתר זוהי הקלטת שני אנשים שהמקליט אינו שותף בסיטואציה. יש לבדוק בחוזה הסודיות לסעיפיו ולבדוק ולהעריך כיצד לנהוג. בהצלחה.