גיא

תביעה

ברצוני לתבוע עורך דין שמטפל לי בתיק אזרחי ,התיק עדיין לא נסגר.איך מחשבים תקופת התיישנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

גיא שלום, חוק ההתיישנות קובע תקופות התיישנות קבועות בהתייחס למועדים בהם יש להגיש תביעה לבית המשפט. על פי החוק תקופת ההתיישנות בתביעה שאינה במקרקעין הנה 7 שנים. הימים מתחילים להימנות מיום שבו נולדה עילת התביעה. החוק מוסיף על כלל זה וקובע כי כאשר "נעלמו מהתובע עובדות המהוות את עילת התביעה, מסיבות שלא היו תלויות בו ושאף בזהירות סבירה לא יכל למנוע אותן, תתחיל תקופת ההתיישנות ביום שבו נודעו לתובע עובדות אלו". לפי סעיף 8 לחוק ההתיישנות המועד הקבוע אינו מתי התובע גילה את העובדות אל מתי היה בזהירות סבירה ניתן לגלותן. זאת אומרת מיום שבו גילית שהטיפול בתיקך הפסיק. בהצלחה.