דנה

שותפה שמקשה על יציאה מחוזה שכירות לפני הזמן

שלום, אני גרה עם שותפה בדירה שכורה וברצוני לעזוב את הדירה לאחר 6 חודשים (חתמנו יחד על החוזה). מבחינת החוזה, מותר לצאת מהדירה בהודעה של 90 יום לבעל הדירה או למצוא דייר חלופי במקומי, שיסכים לקבל את כל חובותיי עליו. כאשר הודעתי לבעלת הדירה שברצוני לעזוב עוד 90 יום, היא השיבה שהודעה זו לא תקפה מכיוון ששתי השותפות צריכות להודיע על יציאה מוקדמת ביחד (השותפה מעוניינת להישאר עד סוף החוזה). האם זו טענה נכונה? בנוסף, אני מנסה למצוא דייר חלופי וכל המועמדים שאני מוצאת אינם ראויים מבחינת השותפה בתירוצים שונים ולא סבירים. כתוצאה מכך אני "נקתעת" עם שכ"ד בעוד שאיני משתמשת בדירה בכלל (אני גרה במקום אחר כרגע), השותפה לא עוזרת למצוא דייר שיהיה ראוי בעיניה, "מבריחה " ביודעין דיירים פוטנציאלים ואינה מוכנה לצאת איתי יחד מהדירה בהתרעה של 90 יום. האם יש מקום להגיש תביעה נגד השותפה בטענה כי היא גורמת לי נזקים כספיים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

במידה וחתמתם יחדיו על החוזה כמקשה אחת ואין בחוזה סעיף האומר אחרת וכן אין לכן חוזה בינכן, משמע שאינך יכולה לנטוש את החוזה אלא יחד עם חברותייך. במידה וחברותייך מערימות קשיים לא סבירים יתכן וזכותך לכפות עליהן יציאה מחוזה השכירות יחד איתך. יתכן ויש מקום לתבוע בתביעות קטנות על סכום הנזק שנגרם לך כתוצאה מכך. יתכן ויש מקום להודיע למשכירה על רצונך במכתב רשום לעזוב יחד עם חברותייך ובמידה וירצו הן להישאר יחתמו על חוזה שכירות חדש בתום 90 הימים עם או בלי שוכר נוסף . יש לעיין בחוזה השכירות . בהצלחה