שרגא

נאבד החוזה לפני 30 שנה.

שלום וברכה. סבא שלי שיהיה בריא בנה לפני 30 שנה בניין ובו 4 דירות, כאשר סבא מכר 3 דירות, ובדירה אחת הוא גר עד היום. שלשום הוא קיבל מכתב מעורך דין- אחד הדיירים בבניין נפטר ובניו מכרו את הדירה, בנסח טאבו ובעירייה מצויין כי לדירה יש מחסן 8 מ' (וכנראה גם משלמים עליו ארנונה 30 שנה), אלא שבפועל סבא לא מכר להם מחסן. (הוא זוכר שהוא הוריד להם את המחיר מאחר והם לא רצו מחסן. את אחד המחסנים הוא מכר במשך השנים לאדם מבחוץ.) את החוזה לעת עתה אנחנו לא מוצאים- אנו יודעים שנכתב בו שהדירה 3 חדרים ואין להם שום טענות וכד' כעת לאחר 30 שנה כשמכרו את הדירה התגלה להם שבמנהל ובעירייה רשום להם מחסן, ולכן הם מבקשים מאיתנו לפנות את אחד המחסנים (איזה???). מאז סבא לא ישן!!! שאלתי: א. במידה ולא נמצא את החוזה, ומן הסתם משפחת היורשים לא "תחפש" את החוזה, האם יש בחוק העברי נושא של חזקה??? או האם לא עליהם מוטלת הראייה שאביהם לא מכר את המחסן ב30 שנה הללו??? אני מאוד יודה על תרופת הרגעה ראשוני...

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הנכם יכולים למצוא העתק חוזה ברשם המקרקעין השייך לאיזור מגוריכם. במידה ולא תמצאו חזקה שהנכס נמכר עם מחסן משום היות המחסן רשום בטאבו. בהצלחה.