יעל

שינוי חוק

אם תוכנית לימודים חיצונית באוניברסיטה נתנהאופציה לסטודנטים שלה ע"י מילוי טופס מיוחד לכך להקפיא את הלימודים כלומר: 1. לא להמשיך לשלם שוברי תשלומים שנשלחים בכל סימסטר 2. לגשת לבחינות של הקורסים לא במועד שבו הקורס נלמד וללא תשלום עבור מועד מיוחד 3. אין כל קנס או הגבלה של זמן הקפאת הלימודים. וכעת יצא שינוי בתקנון שמחייב גם את מי שהקפיא את לימודיו : 1.לשלם עבור כל מבחן שטרם ניגש 80 ₪ 2. לשלם מחדש על קורס שהקפיאו עברו שנתיים. מיום הלקחו. 3. לשלם 780 ₪ אם לא לוקחים קורסים חדשים במהלך השנה כלומר לא עורכים סילבוס אלא רק משלימים את הפערים. האם זה מותר? יש לציין שחלק מהמדיניות החדשה לא מאפשרת להירשם לקורס במהלך הסימסטר אלא יש מועדים מיוחדים בתחילת סימסטר ( כמו שנהוג בכל אוניברסיטה) ומצד שני כן ממשיכים מאפשרים להירשם באמצע סיסטר לקורס כלומר ,כל עוד משלמים לתוכנית יש אישור אך ברעג שמבקשים לעמוד על זכויות יש בעיה ואין עם מי לדבר. רציתי לשאול האם יש נוהל במשפטים ששינוי חוק הוא מכאן ואילך ולא חל רטרואקטיבי? או שמותר לתוכנית לעשות כרצונה למרות שמילאתי טופס מיוחד להקפאה בו לא נאמר דבר על קנסות בגין פיגורים. למי לפנות? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

סביר כי לא תחוייבי בסכומים נוספים שלא היו ידועים לך במועד הרישום. כמו כן סביר שמוסד לימודים יכבד הסכמים קודמים. בד"כ שינויים בחוק הוא מכאן והלאה אלא אם כן הוא בא להיטיב ובמקרה זה יכול להיות רטרואקטיבי. במידה ותחוייבי בסכומי עליהם לא ידעת הגישי תביעה בתביעות קטנות להחזר כספי.