אסף

חוזה הלוואה בדיעבד

שלום, אני ואשתי נתנו לבני ואשתו עזרה בסכום כסף גדול כהלוואה מותנית, שאם חלילה יתגרש, הכסף שנתנו יחזור אלינו מחלוקת רכוש בני הזוג. הבעיה, שלא עשינו הסכם הלוואה כתוב. היום, מס' חודשים לאחר מתן ההלוואה, אנחנו רוצים להסדיר את ההלוואה בהסכם הלוואה מסודר וכתוב. לבן אין שום בעיה. 2 שאלות: 1. האם ניתן לעשות "הסכם הלוואה" בדיעבד (לאחר שההלוואה כבר ניתנה)? 2. האם על הסכם שכזה צריכים להיות חתומים שני בני הזוג? תודה על המענה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

1.כן. 2. עדיף ששני בני הזוג יהיו חתומים על הסכם ההלוואה. בהצלחה.

אסף

עוד 2 שאלות קטנות בהמשך ךתשובתך: 1. ואם אשת הבן אינה רוצה לחתום על ההסכם? מה ניתן לעשות? 2. כיצד מנסחים את ההסכם בדיעבד? האם כאילו עדיין לא ניתנה ההלוואה או "הסכם להלוואה שניתנה בתאריך_________" וכדו'? שוב תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אם אינה רוצה לחתום החתימו את הבן וכתבו מה מטרת ההלוואה ומה נעשה איתה על מנת להוכיח כי היא ניתנה לרווחת שני בני הזוג. צרפו העתק שיק, או העברה בנקאית בנספח. כתבו כי הסכם ההלוואה מסדיר תנאים להלוואה שניתנה בתאריך . בהצלחה