ברקת

שאלה דחופה בנוגע לדירה שכורה

שלום רב, יש לי שאלה בנוגע לדירה שהיא בשכירות... האם בעל הבית יכול לשים בה דברים כראות עיניו? אבא שלי גר בשכירות ומזה המון זמן בעת הדירה הבטיחה שתחליף ריהוט ותשפץ ותסדר הבית כמו שצריך ומאחר וכל הברה בסוף יולי כשנגמרת תקופת הארכת השכירות. בתחילת חודש יולי הגיעה לפתע בעלת הדירה וביקשה לשים בדירה ריהוט נוסף ל"יום - יומיים" והיא תגיע לסדר את הריהוט כמו שצריך במקום הריהוט הקיים ולזרוק מהדירה את הריהוט הקיים (לא רלוונטי כבר לגבי אבא שלי כי הוא כבר חתם חוזה בדירה אחרת החל מ1 לאוגוסט). הדירה הינה דירת חדר שינה וסלון..קטנה מאוד ועם הריהוט שהביאה חסמה לאבא שלי חלק מהסלון , חלק מחדר השינה ומזנון שהביאה שמה לו באמצע המטבח בין המקרר לשיש ולא השאירה מקום לזוז. למרות כל הפניות של אבא שלי לאחר שהבטיחה אחרי "יום-יומיים" לסדר את הבלאגן שעשתה בדירה.. התעלמה בעלת הדירה ולא הגיעה בעלת הדירה לטפל בעניין עד שכבר נגמרה תקופת השכירות. בעצם בעלת הדירה במקום לשים את הריהוט במחסן כלשהו ולשלם עליו שכירות עד שתוכל לבצע את העברת הריהוט לדירה והוצאת הריהוט הקיים מהדירה כמתבקשץץ.. ניצלה שלא בתום לב את טוב לבו של אבא שלי שהסכים לה לשים את הדברים אבל רק "ליום-יומיים" כפי שהבטיחה ולא מעבר ואף התעלמה לכל פניותיו מאותו יום ולא הגיעה לטפל בדברים ובעצם התייחסה לדירה כאילו היא שלה והפכה אותה למחסן שלה. אבא שלי אדם מבוגר, אדם חולה עם 60 אחוזי נכות שאין ביכולתו להזיז את הציוד שהשאירה כגון המזנון באמצע המטבח (יש לי תמונות) ולכן הוא כועס ונסער מההתעלמות החצופה שלה ולא מוכן לשלם לה את יתרת החוב בגין השבועיים האחרונים של השכירות ע"ס 900 ש"ח שכן עליה לשלם לו על כך שהשתמשה בדירה שהוא חי בה כמחסן פרטי שלה ועוד התעלמה ולכן היא לא מוכנה לתת לו את שיק הפיקדון חזרה. לכן, רציתי לדעת האם מבחינה משפטית זה חוקי לעשות מה שעשתה והאם ניתן לתבוע אותה על כך? כי אני מניחה שהיא תפעל כנגדו באמצעות שיק הפקדון שאצלה.. אשמח לקבל תשובה בהקדם.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

הייתי ממליץ לשלם לה את ה900 שקל , לצלם ולתעד בדיוק את כל השתלשלות הדברים ולהגיש תביעה מסודרת בביהמ"ש לתביעות קטנות. עילות התביעה: אי מימוש ההבטחה להחלפת הריהוט, השארת הריהוט הישן ופגיעה באיכות החיים, עוגמת נפש. בהצלחה.

ברקת

תודה רבה על התגובה!