Oren

יציאה מחוזה שכירות ללא סעיף יציאה

שלום עקב נסיבות חיים שהשתנו פניתי לבעלת הדירה על מנת להודיע על כך שברצוני לעבור מהדירה בעוד כחודש וחצי. בעלת הדירה מצידה אמרה כי היא תבדוק בחוזה מהו הפיצוי המגיע לה, או שעלי להחזיק את הדירה עד לתום חוזה השכירות. כאשר בדקתי אני את החוזה ראיתי כי בוטל כל סעיף היציאה מהחוזה. בעת חתימת החוזה הסכמנו שעל מנת להמנע מסנקציות של שוכר על משכיר במקרה של שבירת החוזה או סנקציות של משכיר על שוכר במקרה של פינוי כפוי נמחוק את סעיף הפיצוי, אך נמחק כל הסעיף אשר בו דובר על שבירת החוזה לפני תום זמן השכירות, ובו כמובן דובר על מציאת שוכר מחליף וכו'. אני בטל את חוזה על פי סעיפי חוק החוזים ועל פי הפסיקה. איני רוצה להגרר לתביעות, פסיקות ובתי משפט (מה גם שסיפקתי בטחונות כבדים - בהתאם לדרישת בעלת הדירה) וכמובן שאעדיף לפתור את המצב בדרך של נועם ע"י פיצוי מוסכם על שני הצדדים, באופן שיאפשר לי להמשיך הלאה ולה להשכיר את הדירה לדייר אחר מהר ככל האפשר, אך עושה רושם שבעלת הבית לא ששה לקראת השינוי ודוחה את העיסוק בדבר, למרות שכבר קיבלה ממני הודעה בטלפון לגבי רצוננו לעזוב, וכן גם את התאריך המבוקש. שאלותי הן : מה ניתן לעשות על מנת לקדם את התהליך ? רעיונות לפשרות / פתרונות מוכרים ? כמו כן - האם אני מוגן באיזשהו אופן, או האם עומדת לזכותי איזושהי חובה / זכות בסיסית לאור סעיף החוזה שבוטל ? תודה מראש,

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

פתרונות אפשריים לפי סדר יורד מהטוב ביותר לגרוע ביותר: חיפוש של אדם שיכנס בנעלייך מעתה והלאה. הכנסת מישהו בשכירות משנה. ותרו על הפיצוי המוסכם ותמשיך לשלם עד אשר תכניס שוכר, במידה ותמצא. תכניס שוכר במחיר הנמוך מעט ותשלים מכיסך את השאר במידה וזה יהיה זול מההצעות הקודמות. פיצוי נמוך במידה ולא יהיה הפסד לבעלת הדירה עקב נכס ריק. בד"כ סירוב להכנסת מישהו בנעלייך יוכל לזכות אותך בהחזר כספי הערבות במידה והיא תשמש בהם בצורה לא סבירה. בהצלחה.