ליזה

אי-מסירה של עותק חוזה והפרת חוזה שכירות

שלום, לפני חודשיים נכנסתי לדירת שותפים. חתמתי על חוזה שכירות מול בעלת הדירה שהבטיחה לי עותק חוזה תוך מספר ימים - עד היום אין לי חוזה ביד, ובעלת הדירה מסרבת להיפגש איתי. היא נתנה ייפוי כוח לאביה, למרות שלא ציינה שהוא יטפל בדברים בעת חתימת החוזה. גם הוא אינו מוכן למסור לי עותק חוזה. בנוסף, החוזה נחתם על סכום הכולל שכ"ד+חשבונות. מה ש"שכחה" בעלת הדירה לציין בעת חתימת החוזה, זה שהחשמל אינו מגיע לדירה ישירות, אלא יש לטעון אותו בסכום מוגדר מראש בחברת החשמל. כן-כן, המאה ה-21. כעת מסרב אביה לטעון את החשמל. כמו כן, יש לו אפשרות לנתק את המים בדירה, דבר שהוא עשה כשבועיים לאחר כניסתי לדירה. כעת הוא דורש תשלום נוסף על חשבונות, כי לטענתו השימוש בדירה במים וחשמל "מוגזם" (דוגמא אחת היא חשבון המים: 200-220 ש"ח לחודש לשלוש שותפות). כרגע כל מה שיש לי ביד הוא נייר שניסחתי בעצמי כששילמתי לאב על חודשים יולי-אוגוסט, האומר שפידיון הצ'ק מהווה תשלום מלא וסופי על חודשים אלה על שכירות חדר בדירה. מה עושים במצב הזה? האם החוזה תקף? האם אני חייבת לשלם לו עוד כסף, למרות שבעת חתימת החוזה נאמר לי שאשלם סכום אחר? בנוסף, אני כבר הודעתי לבעלת הדירה על עזיבתי בסוף החודש. האם עליי למצוא שותפה חדשה במקומי, כפי שדורשת בעלת הדירה הנעלמת, ולשקר לה לגבי בעלי הדירה כפי ששיקרו לי, שהם "נחמדים ולא בעייתיים"? תודה רבה מראש, ליזה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אין מחובתו של המשכיר ליידע אותך על כך שמישהו אחר יטפל בדירה במקומו . יש לך את הזכות לקבל עותק מהחוזה. ניתוק מחשמל ומים הוא כהפרת חוזה ובמידה ואת חיה ללא חשמל את יכולה להפר חוזה ומגיע לך פיצויים אותם תוכלי לדרוש בביהמ"ש לתביעות קטנות. במידה וסוכם בחוזה כי החשמל על חשבון המשכיר כך יהיה, אינך מחוייבת לשלם יותר ממה שסוכם בחוזה. לגבי השקר כן או לא,זה עניין מצפוני שלך עם עצמך. לדעתי אינך מחוייבת להם עפ"י החוזה אם את לא מקבלת שירותים בסיסיים כמו מים וחשמל באופן סדיר. בהצלחה.