ליזי מלול

יציאה מחוזה שכירות

שלום רב.  אני משכירה דירה שהחוזה שלה נגמר עוד 4 חודשים ואני מעוניינת לעזור את הדירה בסוף החודש..הודעתי לבעל הדירה שאני רוצה לעזוב והתחלתי לחפש דיירים חדשים שיכנסו במקומי..אני משלמת שכר דירה על סך 2100 וחיפשתי דייר שישלם את אותו שכר דירה..האם בעל הדירה יכול לחייב אותי למצוא דייר אחר ולדרוש שישלם לו סכום גבוהה יותר עבור הדירה..  זה יוצר לי בעיה למצוא דייר אחר כי הוא דורש סכום גבוהה מידי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

חוק השכירות והשאילה קובע כי שוכר דירה אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה ללא הסכמת המשכיר. עם זאת קובע החוק עוד כי אם המשכיר מסרב להעברת שכירות המשנה או החזקה לשוכר חלופי מטעמים בלתי סבירים, או שהתנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים - רשאי שוכר הדירה לבצע את העברת השכירות לשוכר חלופי במקומו מבלי לקבל את הסכמתו של המשכיר. העברת החוזה משמע העברתו באותם התנאים ובאותו הסכום. בהצלחה. עו"ד גילעד ושדי