דנה

תשלום שכ"ט - הסכם

אימי עברה תאונת דרכים מאוד קשה כשנדרסה על ידי מונית במעבר חציה בשנת 2003 כשהייתה בת 54 .בעקבות תאונת דרכים היו לה 3 שברים: 2 שברים באגן ושבר נוסף ברגל ימין. כמו כן עברה זעזוע מוח ונחבלה בראשה,בפנים,בגפיים. בתאריך 07/2009 הוגשה תביעה אבל בתאריך 07/2010 התיק נסגר בביהמ"ש בגלל חוסר מס(עובדה זאת של סגירת תיק התבררה לי בהמשך בגלל השתלשלות האירועים). ב-03/2011 (לאחר שנסגר התיק) התקיימה פגישה במשרד עו"ד והוצע הצעת פשרה ונאמר לנו במפורש שאם אמי לא תסכים להצעת הפשרה עו"ד לא מסכים להמשיך לייצג את אמי בביהמ"ש. בהמשך שלחתי לעו"ד מכתב שבו ציינתי שלפי דעתי הצעה נמוכה ולא מתאימה לפגיעה שאמא שלי עברה ושאני מבקשת לבדוק הצעה ולצורך זה מבקשת לקבל תיק מלא. למרות בקשותנו החוזרות ונשנות להעביר לעיוננו את התיק המלא המזכירה של עו"ד אמרה שהם לא יתנו לנו תיק מקור אלא רק צילום של תיק ובלי מסמכים רפואיים ובלי צילומי רנטגן(שמעידים על שברים) בטענה שיש לנו כבר כל המסמכים רפואיים וגם לא יכולה לתת לנו את צילומי רנטגן כי הם נמצאים בחברת ביטוח וחברת ביטוח לא החזירה לעו"ד את הצילומי רנטגן. אמרתי למזכירה שאני לא מסכימה לזה ושאני מבקשת לקבל תיק מקור שכולל את הכל וגם צילומי רנטגן שאותם עו"ד התחייב להחזיר. לא הסכימו לתת תיק מקור עם כל החומר(עד היום לא קיבלנו צילומי רנטגן). בהמשך נשלח אלי הביתה מכתב שבו עו"ד רשם שבידנו נשארו שתי אפשרויות: אפשרות ראשונה לבוא למשרדו ולחתום על הצעת פשרה ואפשרות שניה לפנות לעו"ד אחר על מנת שימשיך את הטיפול בתביעה הורתי לעו"ד להגיש תביעה חדשה שהוגשה ב- 08/2011.עברנו לעו"ד חדש בגלל דרישתו של עו"ד הקודם ונאלצנו לשלם לעו"ד החדש 8120 ש"ח שיטפל בתיק .וכרגע עו"ד הקודם מבקש שכר טירחה שלפי דעתנו לא מגיע לו בגלל טיפול הכושל. סירבנו לשלם לו. לפי הסכם שכ"ט "אם לקוח יבקש להפסיק את טיפולו של עו"ד ייקבע בלעדית ע"י בורר לשכת עו"ד.חתימת הצדדים על הסכם זה מהווה הסכם בוררות לפי חוק הבוררות ". עו"ד הגיש תביעה נגדנו בבית משפט שלום לתשלום שכ"ט בגין הצעת הפשרה של חברת ביטוח לפי 11%+מע"מ ובנוסף תשלום אגרות בימ"ש ובנוסף תשלום עבור בדיקת רופא מומחה. האם אפשר לבקש מבית המשפט למחוק את התביעה ולהעביר לבורר בגלל שיש סעיף של בוררות והאם לרשום את הבקשה זאת בכתב הגנה או שיש בקשה/טופס מסוים שאפשר למלא כדי לבקש מבית משפט השלום להעביר את העניין לבורר בלי שנצטרך להגיש כתב הגנה? אם זה יועבר לבורר שימונה ע"י לשכת עו"ד האם נצטרך לשלם לבורר ואם כן כמה? ואם נגיע לבורר כמה לפי מקרה המתואר שנקלענו בו יוכל לפסוק הבורר לשלם לנו לעו"ד אם בכלל או שיפסוק לעו"ד לשלם לנו בגלל התנהלות הכושלת של עו"ד?

עו"ד דניאל זיידמן

דנה שלום, שאלותייך חורגות ממסגרת פורום זה (דיני חוזים), ולכן, אסתפק בכך שאציין כי: 1. אם אכן, הסכם שכר הטרחה עם עורך הדין כולל סעיף בוררות כפי שפירטת, הרי שעלייך לפנות לבית המשפט ולבקש, בהזדמנות הראשונה, את עיכוב ההליכים בתיק מכח סעיף 5 לחוק הבוררות. את הבקשה ניתן לכלול במסגרת כתב ההגנה, או במסגרת בקשה ספציפית, אך יודגש כי הבקשה לעיכוב הליכים אינה משחררת מהחובה להגיש כתב הגנה, אלא אם בית המשפט יאשר זאת מפורשות. 2. תשומת לבכן מופנית לכך כי תנאי להיעתרות בית המשפט לבקשה לעכב את ההליכים בתיק, הינה כי אתן הייתן מוכנות ועדיין מוכנות לעשות את כל הדרוש על מנת לקיים את הבוררות, ולקדמה. 3. באשר לשכר טרחת הבורר – אני מציע כי תפני ללשכת עורכי הדין הרלוונטית, ותבררי זאת ישירות מול הלשכה. 4. באשר להחלטת הבורר – לא יהיה זה רציני מצידי לנתח מה תהיה תוצאת הבוררות בלי שכל החומר הרלוונטי מצוי בפני.