Kaya

חוזה שכירות

אני שוכרת דירה שלפני כשבועיים נמכרה וידוע לי שהחוזה שכירות שלי עובר לבעל הבית החדש ושהחוזה נשאר אותו הדבר. עכשיו נאמר לי שיפנו אותי ובן זוגי כחצי שנה לפני תום מועד השכירות. איך אני יכול לברר את תקיפות החוזה? האם לבעל הבית הקטדם יש מד בעניין? תודה מראש!

עו"ד ירון מרויץ

קיה שלום, עיקרון העל בשיטתנו המשפטית, הינו כי אין אדם יכול למכור יותר זכויות מאלו שיש לו. זכויות בעל הבית בדירה, כפופות לזכויותיך לפי חוזה השכירות, ולפיכך, מכירת זכויותיו בדירה, אינה פוגעת בזכויותיך על פי חוזה השכירות, והכל אלא אם כן, בחוזה השכירות קיים סעיף מפורש הקובע אחרת, דהיינו, כי במקרה של מכירת הדירה ניתן יהיה לקצר את תקופת השכירות. המשך יום נעים, ירון