מורן

פיצויים על דירה- עזרה

בוקר טוב, בשנת 2012 מכרתי דירה לא' , עשינו בנינו זיכרון דברים , הדירה נמכרה לא' בסכום של 800,000 ש"ח , א' שילם לי בהתחלה 150,000 ש"ח ואת השאר 650,000 עדיין לא שילם לי. אני כרגע רוצה להגיש תביעה נגד א' לפיצויים , ביטול והשבה, היום כעבור 4 שנים הדירה שווה פחות, לא 800,000 ש"ח אלא היא שווה 700,000 ש"ח , השאלה שלי האם אני יכול לתבוע מא' את ההפרש של ה100,000 ש"ח כמו שסוכם בנינו בהתחלה כשעשינו את הזיכרון דברים? (בזיכרון דברים כמובן מצוין הסכום של שווי הדירה 800,000 ש"ח) תודה ויום טוב

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית ,כדי שזיכרון דברים יהיה חוזה המחייב על פי חוק צריכים להתקיים בו מספר מאפיינים, במידה וחסרים בו אותם המאפיינים הוא אינו חוזה במקרקעין. שנית בהנחה וזכרון הדברים הינו חוזה במקרקעין והדירה נשארה בחזקתך כל הזמן הזה וברצונך לבצע ביטול עסקה עלייך לשלב זאת בתביעה נגד אותו הרוכש ובמידה ותזכה תקזז זאת מהכספים שברשותך. היוועץ בעו"ד.