יניב

הפרת תנאי תשלום ממכירת עסק

שלום, היה ברשותי עסק עם שותף, מכרתי את חלקי לשותף, חתמנו על הסכם שהכין עו"ד. סוכם כי אקבל את התמורה הכספית ב 3 תשלומים באמצעות שיקים כאשר מועד הפרעון של השיקים הוא כל 1 לחודש. הקונה אמר לי שיביא לי את השיקים לאחר שיגיע הפנקס שהזמין מהבנק (הוא עדיין לא הביא ועבר חודש) וכאשר פניתי אליו עכשיו על מנת לקבל את השיקים הוא הצהיר בפני כי לא יוכל לשלם לי עד ל 10 לחודש. בחוזה אין סעיף המדבר על פיצוי בעת עיכוב בתשלום אלא רק את התחייבותו לשלם ב1 לחודש. ברצוני לדעת האם אני זכאי לפיצוי כספי עקב אי תשלום בזמן מאחר ומדובר בהפרת חוזה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

כאשר תנאי מהותי כתשלום בחוזה מכירה לא מתקיים יש לראות בחוזה כבטל. שלח הודעת ביטול או התראה לפני ביטול. בהצלחה