כרפס

הסכם ללא חתימת עורך דין

אולצתי לחתום על הסכם מחוסר ברירה חתמתי. בהסכם נכתב שהוא נחתם במשרד עורך דין פלוני ומולו. ללא סעיפים שבהם נכתב שהצדדים חתמו ללא כל איום או לחץ אילוץ או אונס. וכן ללא חתימת ו חותמתו של העורך דין כמו כן אותו עורך הדין כלל לא ניסח או נכח במעמד החתימה. אותו העורך דין קרוב משפחתו של הצד השני בהסכם ומתיר לו רשות להשתמש בשמו לצורך הסכמים תצהירים וכו...שכן אינו יעיד שההסכם נכתב והוחתם במרמה וכוח. השאלה אם יהיה לכך תוקף משפטי כאשר אין חתימה וחותמת

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אין צורך לציין שהחוזה נחתם ללא איום או לחץ. כמובן שאם נחתם תוך איום הוא לא יהיה תקף וניתן לבטלו. עו"ד לא צריך לחתום על חוזה כדי שיקויים וכן לא צריך להיות נוכח בשעת החתימה. לא הבנתי את סייפא דברייך לגבי התרתו של העורך דין לצד השניץ בהצלחה.