אלעד

חוזה אשר פג תוקף התאריך

שלום, שכרתי דירת 2 חדרים וחתמתי על חוזה בתחילת השכירות. מאז המשכתי במקום עוד 6 שנים וכל פעם חידשנו "בעל פה". עכשיו אני "שובר" את השכירות באמצע ובעל הבית טוען שלפי החוזה אני צריך לשלם חודשיים שכירות נוספים למרות שאני יוצא באופן מיידי מהמקום. השאלה היא האם מבחינה משפטית הוא יכול לטעון שלפי החוזה אני צריך לשלם עוד חודשיים (זה מה שכתוב בחוזה), או שאני יכול לטעון שסיכמנו בעל פה שאשלם מקסימום עוד חודש (זה מה שאני זוכר, בזמנו חתמתי במהירות על החוזה ולא שמתי לב כל כך לפרטים, הייתי צעיר מאד, אך אני זוכר שבעל פה סיכמנו על חודש). כמו כן, בעל פה סיכמנו שאני לא צריך לשלם על המים ועכשיו פתאום הוא טוען שאני כן צריך לשלם על כל המים שצרכתי 7 שנים, בחוזה גם כתוב שאני צריך לשלם על המים, אך שוב, לא חידשתי אותו בכתב הרבה שנים. אני רוצה להוסיף שלאורך השנים הוא התעמר בי רבות, עשה שיפוצים קולניים לידי במשך תקופה ארוכה, נכנס לדירה ללא רשות מספר רב של פעמים, השתמש לי במקרר ללא רשות, לקח לי את החניה למרות שאמר בהתחלה שאני יכול להשתמש בה, לא תיקן דברים שהיו צריכים תיקון וכן הלאה. תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אתה מציג בעיה נפוצה. משום שאין בידך ראיות לעניין סיכום בעל פה יהיה עלייך להוכיח את הדברים . מכיוון שבעל הדירה לא גבה ממך אף פעם עבור המים סביר להניח שהדבר מעיד על הכללת הדבר בתוך דמי השכירות. במידה ותקבל תביעה הגש תביעה נגדית על כל הנזקים שנגרמו לך בשהות בדירה. זו העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך במצב דברים זה. לבצע קיזוז מול חיובים שבית המשפט יחליט שאתה כן צריך לשלם (אם יחליט כך). בהצלחה.

אלעד

תודה רבה!