זיוית

כניסה להסכם באיזה שלב?

האם עורך דין יכול לדרוש כסף בלי שמעולם לא חתמת על הסכם? לכפות בכח תביעה? אחות אימי ערירית נפטרה לפני מספר חודשים. עורכת דין מטעם אחד היורשים הגישה בקשה לצו ירושה ללא ידיעתי, צלצלה וניסתה לשכנע אותי בכח לחתום על יפוי כח. לא שלחה בדואר רשמי שום דבר. ביתי שלחה לה מאייל והיא שלחה לה הודעה שקרית במאייל שכבר עשרות פעמים מנסה ליצור איתי קשר, והיא לא מצליחה. וזהו. לאחר מספר שבועות בלבד! בלי כל הודעה מראש או כל הסכם בדבור ביני לבינה רק המאייל השקרי ששלחה, קיבלתה מכתב תביעה מבית משפט על תביעה ל דרישה לתשלום על עבודתה עם העתק הרשום בטאבו שעשתה גם עבורי עם הצו ירושה. לא היה כל הסכם היא רק הציע את עצמה ושלחה צילום של יפוי כח שהכינה בלי שביקשנו ממנה בכלל. פעלה על דעת עצמה בכח, האם עצם ההתקשרות היחידה עם ביתי במאייל בצורה מתוחכמת כזו תגרום לשופט לחייב אותי בתשלום? האם כדאי להגיש כתב הגנה? או לחכות ולראות מה השופט יחליט בעצמו, השאלה שלי היא כיצד יתכן הסכם בכפיה של עורך דין בלי הסכמה כל שהי? זו רמה עברינית של עורכת דין, היא בנתה את הסיפור מראש וסביר שהיא עושה את זה לעוד אנשים. איפה פה ההסכם?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית, במידה והוגש כתב תביעה יש להגיש כתב הגנה. לא נאמר כאן באיזה סכומים מדובר. במידה ואחד הצדדים היורשים רוצה להגיש בקשה לצו ירושה יכול הוא לעשות כן. באם את יורשת חוקית הזכאית לכספים מן הירושה מן הראוי כי תהיה השתתפות בהוצאות להוצאת הצו מכן הנוגעים בדבר. במקרה הספציפי מומלץ כי תיגשי לקבל ייעוץ פרטני מעו"ד.