שחאדה

מימוש הרשאת להארכת חוזה

בהסכם שנחתם ל-3 שנים בתנאי מתלה נרשם שהחברה רשאית להאריך ל-18 חודשים נוספים ,ללא ציון מנגנון הארכה כלשהו.מה קורה בתום 3 שנים ? אם החברה הודיעה שהיא מעוניינת להאריך לפני תום 3 שנים , או הודיעה אחרי תום 3 שנים. האם בעל העניין יכול להתייחס לחוזה כמבוטל בתום 3 שנים אם החברה לא הגישה בקשה להאריך ? מבקש להתייחס לשני המקרים לפני או אחרי תום 3 שנים

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

יש לשלוח לחברה בטרם סיום החוזה בקשה להודיע תוך 14 יום על נכונותה להמשיך בתקופת אופציה/הארכת החוזה. ולהודיע כי במידה ולא קרה הדבר אין המשך חוזה. אם עברה התקופה והחברה הודיעה שהיא רוצה להאריך לא בטוח שצריך להאריך אלא אם כן עשיתם פעולות או אי עשיית פעולות מצדכם אשר בגללם ניתן לפרש את התנהגותכם מסכימה להארכת המועדים. למשל, לא ביקשתם יציאה מההסכם, המשכתם לגבות כספים מהם, ניהלתם שיח רגיל וכו.