אריאל לוי

הפרת חוזה שכירות על ידי שוכר, עזיבה לפני תום תקופת השכירות

בחוזה אין שום סעיף שמדבר על עזיבה לפני סיום החוזה אך המשכירה דרשה מהשוכר לחפש שוכר חלופי. לצערי המשכירה מסכלת מטעמים לא עניינים את כניסתו של שוכר חלופי ראוי לנכס, הציבה תנאים מגבילים לא מידתיים וקטנוניים שאינם מקובלים בשוק השכירות ואף מנצלת לרעה את מעמדה מתוקף זכות בעלותה בנכס ומקשה על השוכר שלא לצורך. בנוסף ממשיכה לפרוע את הש'קים למרות שהוא כבר לא מתגורר בנכס. אשמח לקבל עצה איך לנהוג

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אם לא תמצא שוכר חלופי אתה צריך לשלם עד סוף תקופת החוזה או עד מועד כניסת שוכר חלופי תחתיך אותו הכנסת או הכניס המשכיר. אם המשכיר לא מסכים להכניס שוכר תחתיך מטעמים בלתי סבירים הפנה אותו לסעיף הבא בחוק השכירות והשאילה: 22. (א) השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר וכן את חיוביו האחרים על פי חוזה השכירות או להשכיר את המושכר בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה – (1) בשכירות מקרקעין – רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר; בהצלחה.