אופיר

ערבות חוזית ושטרית בהסכם שכירות

אהלן, רציתי בבקשה לשאול האם ניתן להפוך ערבות חוזית בהסכם שכירות שבאה כנספח להסכם לערבות חוזית ושטרית בהוספת המשפטים: ערבותי זו, בנוסף להיותה ערבות על פי דיני הערבות הכלליים הנה בנוסף לכך ערבות בגין כל שטר, שיק או כל מסמך סחיר אחר והמשכיר יהא רשאי לצרף את שמי לכל בקשת ביצוע בהוצאה לפועל כאילו נכתבה ערבותי ע"ג השטר, השיק או המסמך הסחיר נשוא הבקשה לביצוע. המטרה היא לאפשר למשכיר לפעול ישירות בהוצל"פ נגד הערבים מבלי להדרש לתביעה משפטית כנגדם. האם חוקי שערבות שבאה כנספח לחוזה תהיה חוזית ושטרית? בייחוד שלא צוינו מספרי שיקים ספציפים אלה אמירה כללית כזו? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אתה יכול להגיש את השטר להוצל"פ אם הוא לא מכובד ע"י השוכרים. הוא צריך להיות מצורף לחוזה. בהצלחה