אבי

אפשרות לסיים את החוזה בהודעה של תשעים יום

שלום רב אנו שוכרים דירה ובהסכם יש אפשרות לכל צד לסיים את החוזה בהודעה של תשעים יום מראש אך אם השוכר ישתמש בזכות זו עליו לשלם למשכיר סכום נוסף על כל חודש ממועד תחילת החוזה ועד מועד הפינוי שאלות 1 לפי הבנתי מהחוק שוכר צריך להודיע עד שישים יום מראש האם זה נכון גם אם בחוזה כתוב תשעים יום 2 האם תנאי של תשלום נוסף רק כשצד אחד מחליט לסיים את החוזה הוא חוקי ותקף על פי החוזה ? לפי מה שהבנתי אמורים להיות תנאים שווים לשני הצדדים או תנאים מקלים לשוכר אשמח אם תוכל להסביר תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

1. לא 2. בד"כ הדברים צריכים להיות הדדיים. אלא אם כן הצדדים הסכימו לחוסר הדדיות בסעיפים מסויימים ואז זה גם בסדר.

אבי

אם כך לא הבנתי את הטקסט הבא נכון ? "אם החוזה קובע כי כל אחד מהצדדים רשאי לבטל את החוזה מכל סיבה שהיא בהתראה של 90 יום מראש, יכול השוכר בלבד לבטלו בהתראה של 60 יום (ואינו חייב לתת התראה של 90 יום) כי החוזה לא יכול לקבוע תנאים אחרים שאינם לטובת השוכר. המשכיר יוכל לבטל את החוזה בהתראה של 90 יום מראש כפי שנקבע בחוזה וכפי שקובע החוק." "יג. (א) תניה בחוזה שכירות למגורים המאפשרת למשכיר לבטל את החוזה שלא בשל הפרתו בטלה, אלא אם כן קיימת גם לשוכר זכות ביטול כאמור. (ב) המשכיר יודיע לשוכר על ביטול חוזה שכירות למגורים בהתאם לתניה כאמור בסעיף קטן (א), 90 ימים מראש, לפחות, והשוכר יודיע למשכיר על ביטול החוזה בהתאם לתניה כאמור, 60 ימים מראש, לפחות." "יד. על אף האמור בסעיף 2(ג), בחוזה שכירות למגורים – (1) אין להתנות על הוראות סעיף 25ו; (2) אין להתנות על הוראות סעיפים 6, 8 עד 10, 15, 21(ב) ו-(ג), 23 עד 25ה, 25ח(א)(1), (ב) ו-(ג) ו-25ט עד 25יג, אלא לטובת השוכר."