יונית

יציאה מהסכם שכירות בטרם הסתיים

היי, אנו מתגוררים בשכירות כשנה ו 3 חודשים, תקופת השכירות השנייה מסתיימת בעוד 9 חודשים בדירה מתחתנו מתגוררים שכנים פנסיונרים מעשנים כבדים שלאחרונה כמות העישון גברה הריח של הסיגריות והעשן נכנסים לדירה שלנו לאורך כל היום והלילה ואנו נאלצים לחיות בדירה אטומה, לא לפתוח חלונות ולא לצאת למרפסת. אין לנו בהסכם השכירות סעיף שמאפשר לנו להביא דיירים חלופיים תחתנו. אנו מעוניינים לעזוב היות והריח נהיה מטרד עבור המשפחה שכוללת גם ילדים קטנים. הודענו לבעלת הדירה שאנחנו מתחילים בחיפוש אבל היא אמרה שאנחנו לא יכולים להחליט באופן חד צדדי. כשהצענו להשכיר את הדירה לאחר היא אמרה שהיא שוקלת למכור אבל בנתיים לא פרסמה שוב דבר והכל נשאר באוויר האם ניתן לצאת מהחוזה בשל הריח הנורא שבבית? אנחנו לא נהנים מהבית יותר.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עפ"י חוק השכירות ניתן להכניס שוכר חלופי גם ללא הסכמת המשכיר. עיינו בחוק