אמיר

שינוי חוזה שכירות

אני ואשתי התכוונו לשכור דירה וחתמנו על החוזה. 4 ימים לפני שהיינו צריכים להיכנס לדירה, בעלת הבית התקשרה לאשתי והתעקשה על הוספת שני סעיפים בחוזה שלא מקובלים עלינו. האם נהיה חייבים לחתום? במקרה שלא והיא לא תהיה מוכנה לתת לנו מפתח, האם זו הפרת חוזה מצידה?

עו"ד ירון מרויץ

אמיר שלום, בהנחה שגם המשכירה חתמה על החוזה, אזי, החוזה מחייב אותה, והיא אינה רשאית להוסיף לחוזה סעיפים שאינם מקובלים עליכם. אם המשכירה תסרב לתת לכם להכנס לדירה עקב סירובכם להוסיף את הסעיפים הנ"ל היא מפרה את החוזה, ובמקרה כזה תוכלו לבחור באחת משתי אפשרויות, האחת, לתבוע אותה על נזקיכם בגין הפרת הסכם, והשנייה, לתבוע את אכיפתו של ההסכם, דהיינו, לחייב אותה להשכיר לכם את דירה (אפשרות זו פחות ריאלית שכן ההליך המשפטי עלול לארוך זמן רב ואני מניח שבינתיים תמצאו דיור חלופי). המשך יום נעים, ירון