בנציון

הטעיה בנוגע לגודל הדירה להשכרה

שכרנו דירה שהמשכיר פרסם שהיא בגודל 130 מ"ר. לאחר חצי שנה גילינו כי שיקר וגודל הדירה רק 110 מר. המחיר שאנו משלמים אינו ריאלי ואינו מתאים לגודל הדירה בין 700-1000 ש"ח פחות ממה שאנו משלמים. האם מותר לנו במקרה כזה לתבוע אותו ולבקש שיוריד את המחיר או לחילופין לעזוב את הדירה בטענה של מרמה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

תלוי בנוסח הסכם השכירות. אני מניח שזו תהיה בעיה ככל וראיתם את הדירה ומצאתם אותה טובה ומתאימה למחיר (בלא קשר למדידה).

אלקיס בן ציון

תודה על התשובה. כתבת "תלוי בנוסח הסכם השכירות"- בהסכם כתוב "השוכר מצהיר כי ראה ובדק את הדירה ומצא אותה במצב טוב ותקין המתאים לדרישותיו והשוכר מוותר על כל טענת אי התאמה או טענה בגין הדירה או בגין פגם ו\או מום גלוי ו\או נסתר. למעט פגמים שהמשכיר לא יידע אותו בהם ולא נכתבו בחוזה" מה דעתך האם השטח גם כלול הפגמים אלה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

לעניות דעתי לא ......