משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזיםהפרת סעיף יסודי התלוי בגורם שלישי

מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

הפרת סעיף יסודי התלוי בגורם שלישי

שרה
שרה sara

חתמתי על חוזה רכישה לנכס בו הוכנס סעיף שהמוכר מתחייב לשנות סעיף בהסכם השיתוף מול הבעלים הנוסף בחלקה (שבמקרה או לא זה הילד שלו), הסעיף המקורי השית את מלוא תשלום על תקלות בביוב המשותף על צד א (המוכר, שאנו נכנסנו לנעליו) ואנו ביקשנו שהסעיף ישונה לתשלום שווה בשווה. הסעיף הזה הוא סעיף שהפרתו נחשבת להפרה יסודית של ההסכם (ולפיכך קובע פיצוי בסך 10% מהעסקה). אולם, הצד השלישי לא חתום על ההסכם (פאשלה של העו"ד). המוכר טוען שילדו מתנכל לו ולא מסכים לחתום על השינוי. אציין שבמשך שנה וחצי מחתימת החוזה ועד המסירה הוא לא דיווח לנו דבר וחצי דבר בנושא. כיום, הוא מציע פיצוי נמוך משמעותית של כ 1% מהעסקה כדי להותיר את המצב על כנו. אציין שאיני מעוניין בכסף אלא בשינוי החוזה, ושאם היה נודע לי הדבר לפני לא הייתי ממשיך בעסקה. האם אני יכול לתבוע את מלוא הפיצוי כפי שנקבע בחוזה? (העו"ד שלי טוען שכדאי לחתום על פשרה בסך 1% כי שופט לא יאשר פיצוי כה נרחב/לא יקבל זאת כהפרה יסודית של ההסכם, אך אני לא מקבל זאת, מה גם שהפיצוי המוסכם מגוחך ואני אצרטך לשאת בהשלכות בזמן ההחזקה בנכס כמו גם במכירה שלו).

RE:
עו"ד ושדי גלעד
עו"ד ושדי גלעד

נדמה שמגיע לך פיצוי מחא ככל הניתן. הסכמתכם ההדדית לקבוע כי תנאי מסויים הוא יסודי שהפרתו מובילה לתשלום פיצוי צריכה להיות מקובלת על ידי בית המשפט. בהצלחה.