שרה sara

הפרת סעיף יסודי התלוי בגורם שלישי

חתמתי על חוזה רכישה לנכס בו הוכנס סעיף שהמוכר מתחייב לשנות סעיף בהסכם השיתוף מול הבעלים הנוסף בחלקה (שבמקרה או לא זה הילד שלו), הסעיף המקורי השית את מלוא תשלום על תקלות בביוב המשותף על צד א (המוכר, שאנו נכנסנו לנעליו) ואנו ביקשנו שהסעיף ישונה לתשלום שווה בשווה. הסעיף הזה הוא סעיף שהפרתו נחשבת להפרה יסודית של ההסכם (ולפיכך קובע פיצוי בסך 10% מהעסקה). אולם, הצד השלישי לא חתום על ההסכם (פאשלה של העו"ד). המוכר טוען שילדו מתנכל לו ולא מסכים לחתום על השינוי. אציין שבמשך שנה וחצי מחתימת החוזה ועד המסירה הוא לא דיווח לנו דבר וחצי דבר בנושא. כיום, הוא מציע פיצוי נמוך משמעותית של כ 1% מהעסקה כדי להותיר את המצב על כנו. אציין שאיני מעוניין בכסף אלא בשינוי החוזה, ושאם היה נודע לי הדבר לפני לא הייתי ממשיך בעסקה. האם אני יכול לתבוע את מלוא הפיצוי כפי שנקבע בחוזה? (העו"ד שלי טוען שכדאי לחתום על פשרה בסך 1% כי שופט לא יאשר פיצוי כה נרחב/לא יקבל זאת כהפרה יסודית של ההסכם, אך אני לא מקבל זאת, מה גם שהפיצוי המוסכם מגוחך ואני אצרטך לשאת בהשלכות בזמן ההחזקה בנכס כמו גם במכירה שלו).

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

נדמה שמגיע לך פיצוי מחא ככל הניתן. הסכמתכם ההדדית לקבוע כי תנאי מסויים הוא יסודי שהפרתו מובילה לתשלום פיצוי צריכה להיות מקובלת על ידי בית המשפט. בהצלחה.