נתן

שוכר החליף מנעול

החוזה של הדירה עומד להסתיים ועל הדייר שלי לפנות. לפי סעיף בחוזה אני רשאי להראות את הדירה על מנת להשכירה לאחר וזאת בתאום מראש. השוכר שבדירתי מסרב לאפשר לי להראות את הדירה בכל תוקף לאחר. עלי לציין שהוא גם החליף מנעול. כמובן שאין בכוונתי כלל להכנס לדירה ומעולם לא הייתי נכנס ללא תיאום. הוא אינו עונה לשיחות הטלפון שלי ומסרב בכל תוקף לתאם מועד, וזאת לאחר שהגעתי לדירה באיזשהו יום על מנת שאראה את הנכס שלי וגם שאראה את הדירה לאחרים. כיצד עלי לפעול? סעיף זה קיים בחוזה. כמו כן רשום שאיננו רשאי לעשות שינוי (גם החלפת מנעול) ללא אישור ממני.

עו"ד דניאל זיידמן

נתן שלום, לפי התיאור שלך השוכר מפר את הוראות החוזה שנחתם ביניכם. המלצתי הינה כי: 1. תפנה אליו בכתב, תוך פירוט ההפרות, ותתריע בפניו כי ההפרות גורמות לך נזק, וכי אתה מחזיק אותו אחראי לנזקים אלה. 2. המלצה נוספת הינה לנהל את הפניות אליו בכתב ולא בעל פה, על מנת שיהיה לך קל יותר להוכיחן אם תגיש תביעה נגדו. 3. אם לשוכר יש ערבים מומלץ לכתב גם אותם בהעתק של מכתב ההתראה הנ"ל, ולציין מפורשות כי במקרה שתוגש תביעה הוא תוגש גם נגדם באופן אישי. 4. אם השוכר מסר לך בטוחה כלשהי, אתה יכול להתריע בפניו כי בכוונתך לממש את הבטוחה לצורך הקטנת נזקיך. 5. בסופו של יום, אם אכן יגרמו לך נזקים (למשל, אבדן דמי שכירות כתוצאה מכך שלא איפשר לך להראות הדירה לשוכרים פוטנציאליים ולכן הדירה הושכרה באיחור של תקופה מסויימת), הדרך שלך לקבל פיצוי בגינם תהיה הגשת תביעה נגד השוכר.