לירי כליל

ביטול חוזה במסגרת חינוך פרטית

בתחילת השנה רשמתי את ילדי למסגרת פרטית אחרי בית הספר. חתמתי על חוזה ומסרתי עשרה צ’קים מראש לכל חודש. עכשיו בתקופת הסגר בעל המסגרת פתח וקיבל ילדים בשבוע הראשון אך השבוע החליט לסגור לאלתר עד שהסגר יגמר. השאלות שלי האם עליו להחזיר לנו את הכסף עבור ימים שלא פתח בגלל הסגר? למרות שזה לא מצוין בחוזה. בחוזה כתוב שהחל מחודש ינואר אני לא יכולה לבטל את ההשתתפות ובמידה שאני מחליטה לא לשלוח את ילדי אחויב במלוא הסכום על כל החודשים שנותרו. האם יש לי פתח יציאה מהחוזה? והאם יש לי אפשרות חוקית כל שהיא כן לבטל את הצ’קים שנמסרו כבר? תודה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עדיף להגיש תביעה בתביעות קטנות. המדינה אמורה לפצות את בעלי העסקים על הפסדיהם בתקופת הסגר. פסיקת ביהמ"ש תצא בקרוב בנושאים אלו או לחילופין חקיקה שתתן מענה.