לידיה

שינויים בחוזה שכירות עקב תמ"א בבניין מולי

היי. אני אמורה לחדש חוזה בעוד כשבוע לאחר 15 שנות מגורים באותה דירה . בחודש הבא מתחילים תמ"א בבניין שממולי שממש צמוד לחלון ביתי . אני גרה בדירת חדר ואין לי חדרים אחרים "לברוח" אליהם בבית. חשוב לי לציין כי אני גרה במרכז ת"א והמחיר שנשתמר לי על ידי בעלי הבית שלי לאורך השנים היה הוגן מאוד ומערכת היחסים בינינו מצוינת. אני ממש לא יודעת אם אצליח להחזיק מעמד לאורך שלוש השנים הבאות בדירה ומה שבטוח שאיכות החיים שלי הולכת להיפגע מכל הבחינות, רעש , לכלוך , אי יכולת לפתוח חלונות וכדומה. 1. האם זה מקובל לבקש הנחה בשכירות בתקופה של התמ"א למרות שמחיר השכירות נמוך ממחיר השוק? 2. אני מבקשת להכניס סעיף בחוזה שיאפשר לי להתריע רק חודש מראש בלי למצוא דייר חלופי במקרה שארצה לעזוב. עד עתה לא היה מעוגן בחוזה סעיף כזה ואני מעוניינת שהזכות לחודש מראש תהיה רק שלי ולא של המשכיר. היכן ניתן למצוא נוסח מקובל שאוכל להכניס אותו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית על פי רוב מקובל שמקבלים הנחה של 25-40 אחוז כאשר עושים תמא אצלך בבניין ואל בבניין השכן. בשל המחיר הנוח והעובדה שהדירה בתל אביב הייתי שומר על המחיר או לפחות בודק הצעות אחרות לפני שהייתי מעלה זאת. בנוסף ככל ותרצי להכניס סעיף : " בשל עבודות התמ"א בבניין הסמוך, עומדת לשוכרת זכות יציאה מהחוזה והדירה בהתראה של חודש מראש" יצויין כי חודש מראש זה זמן קצר להתראה. בנוסף תמיד תוכלי להכניס שוכר תחתייך בכל שלב גם בלי להכניס סעיף בהסכם. בהצלחה