אורן

מימוש סעיף יציאה של חוזה השכרת דירה

שלום רב ותודה מראש על העזרה. אני משכיר דירה וכשחתמנו את חוזה השכירות הכנסנו סעיף האומר ככה מילה אחר מילה: " במידה והשוכר ירצה לסיים את חוזה השכירות יהיה עליו להודיע למשכיר חודר מראש והשוכר יקבל את כל הצ"קים חזרה " כל יום 25 לחודש בעל הדירה מפקיד את הצ"ק החודשי על השכירות, אני הולך להודיע לו מחר או מחרותיים לפני ה 25 לחודש שאני מעוניין לעזוב, השאלה שלי היא: אנחנו אמורים לחתום על איזה מסמך המעיד שאני עוזב את הדירה תוך חודש ושכבר הודעתי לו על זה? אני אדרוש ממנו לקבל את הצ"קים על המקום כשאני מודיע לו, הוא חייב לתת לי אותם, נכון? או שיכול להשאיר אותם אצלו לעוד כמה ימים? תודה רבה

עו"ד ירון מרויץ

אורן שלום, בהנחה שהסעיף הרלוונטי בחוזה הינו הסעיף שציטטת בשאלתך, הרי, שעליך למסור לבעל הדירה הודעה בכתב, בה תודיע לו כי בהתבסס על סעיף מס. ___ בחוזה, הינך מודיע לו על סיום תקופת השכירות ביום ___ (שלא יהיה מוקדם יותר מ- 30 יום אחרי מסירת ההדועה הנ"ל). רצוי מאד לקבל את אישור המשכיר על המועד בו מסרת לו את ההודעה הנ"ל, ואם וככל שיסרב לחתום על אישור כנ"ל, עליך לעשות תרשומת שביום ___ מסרת לו את ההודעה והוא סירב לקבלה. לקראת תום תקופת השכירות כפי שתפרט בהודעה שלך, עליך לתאם עם המשכיר את החזרת החזקה בדירה למשכיר, ובמעמד זה, יהיה עליו למסור לך את יתרת ההמחאות. המשך יום נעים, ירון