יגאל,

חוזה בגן פרטי - שינוי בעקבות המלחמה

שלום רב, שאלה לגבי חוזה בגן פרטי. יש לי ילדה בת שנתיים וקצת בגן פרטי. הגן סגר את שעריו החל מה 8.10.23 עקב המצב הביטחוני היות ובגן אין ממ"ד תקני. מאחר ומדובר בגן פרטי (מתחת לגיל 3), העירייה לא מתערבת בנושא. בחוזה, יש התייחסות למצב של מלחמה ונאמר שאם הגן נסגר עקב כך, לא יהיה החזר להורים כאשר הגן סגור. בתחילת נובמבר הגננת מצאה מקום חלופי להפעלת הגן רחוק מאוד, בקצה השני של העיר שיש בו ממ"ד. לא העברנו את ביתנו כי עקב נסיעות מרובות בבוקר ואחר הצהריים, המשמעות היא קיצוץ של 30-40% בהיקף המשרה שלי. הבת שלי כרגע בבית. על פי החוזה שחתמנו עליו, עזיבת הגן מצריכה תשלום של חודש שוטף וחודש שאחריו. רציתי לשאול, אם אחליט לעזוב את הגן, האם לא מדובר בהפרת חוזה מצד הגננת יחסית לחוזה שחתמנו עליו: 1. מיקום הגן השתנה באופן משמעותי. 2. הגן החדש פעיל 5 ימים במקום 6 ימים בשבוע. 3. שעות הפעילות צומצמו במקום (1.5 שעות פחות בכל יום בימים ראשון עד חמישי וללא פעילות בשישי). אם מדובר בהפרת חוזה, האם עלי לשלם את קנס היציאה שמגיע לאלפי ש"ח רבים ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

יתכן כי בשל שינויי מועדי הפתיחה (שאינם הוראה של הגורמים בעירייה ובפיקוד העורף) וכן העברת הגן ופעילותו לאיזור מרוחק מאוד יש לכם את הזכות לביטול .