אדי כפרי

חוסר תום לב בקיום חוזה

חתמתי חוזה לשיפוץ דירה עם קבלן. שרטוטי הביצוע וכתב כמויות מפורט מאד היוו חלק מהחוזה. לפני תחילת העבודות שונו שרטוטי הביצוע בצורה מהותית. הקבלן לא עדכן את כתב הכמויות בהתאם לשרטוטים החדשים ודרש, וגם קיבל תשלומי התקדמות ע"פ החוזה המקורי. בהגיע זמן גמר החשבון בתשלום האחרון הוא מסרב להכיר בצמצום העבודות ודורש תשלום מלא על פי החוזה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

יכול הקבלן לטעון כי זו אחריותך לשנות את כתב הכמויות, גם אופן התקדמות התשלומים יכולים להעיד על הסכמה במעשה אקטיבי. יש לפנות לביהמ"ש,בוררות או גישור להכרעה.