דנה

ייצוג מוכר בדירה

דירה נקיה ולא בעייתית גם מבחינת הנפשות הפועלות(בדוק 100%): למה אם בכלל... פורמלית דרוש למוכר עו"ד מייצג בעסקה? אני מדגישה: היבט פורמלי בלבד, תודה

עו"ד דניאל זיידמן

דנה שלום, אין חובה פורמלית שעו"ד ייצג צד כלשהו בעסקה כלשהי, לרבות, עסקת מכר דירה, והמוכר רשאי לעשות כן בעצמו. יחד עם זאת, עסקת מכר דירה הינה עיסקה מהמורכבות והמשמעותיות שרוב האנשים מבצעים בחייהם, וגם כאשר הדירה "נקיה" כדברייך, הרי שיש צורך להבטיח את זכויות המוכר (ובין היתר, להבטיח שיקבל את התמורה, שיישא רק בסכומים בהם הוא צריך לשאת, שידווח במועד למס שבח, תוך שהוא מבקש את הפטור הנכון והמתאים לנסיבותיו האישיות וכיו"ב). לכן, אנו ממליצים לא להתקשר בחוזה מכר דירה ללא ייצוג של עורך דין.