אפרת

למי מגיעים פיצויים מוסכמים בהפרת חוזה מכר בהליך כינוס

במסגרת הליך של כינוס נכסים נחתם הסכם מכר למכירת דירת החייב, הקונה הפר את הסכם המכר, בהסכם צוין כי במקרה של הפרה יסודית ישולם לכונס הנכסים 10% פיצויים מוסכמים. למי יינתנו פיצויים אלו ? האם לחייב משום שהוא צד לחוזה האם לזוכה ? שהוא הנושה המובטח ובעטיו נפתח ההליך או שמא לשניהם יחד בהתאם לחלקם היחסי בחוב ?

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, הצדדים לחוזה הינם הקונה והכונס הנכסים מתוקף תפקידו. פיצוי מוסכם המגיע על פי הסכם על פניו צריך להיות משולם לכונס או למעשה לקופת הכינוס ומשם יפעלו בכספים על פי הוראות הגוף שיפוטי המפקח על הכינוס. הדברים נאמרים תחת ההסתייגות שיש כמובן קודם כל לבחון את תנאי ההסכם ובהמשך את הנסיבות שלה מקרה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים