מרים

כונס נכסים בדירה משותפת

אתר הפורומים המשפטיים פורום דיני משפחה תמונת מנהל פורום עו"ד מיקי חשמונאי תמונת מנהל פורום עו"ד רוית טוב-לי תמונת מנהל פורום עו"ד לימור מסר אודות הפורום שלום...יש לי עורכת דין מטעם הסיוע המשפטי.לאחרונה בית המשפט מינה את עורכי הדין של 2 הצדדים ככונסי נכסים של הדירנ המשותפת ורציתי לשאול : מי אמור לשלם את עלות דמי הכינוס של הדירה...האם הסיוע המשפטי שעד עכשיו שילם הכל או אני ? ובנוסף ... אני לבסוף רכשתי את חלקו של הגרוש בדירה וכעת צריך לעזות העברת זכויות על שמי ... עורכת הדין שהיא גם הכונסת תעשה זאת עבורי אבל בקשה תשלום נוסף עבור העברת זכויות ..ואני הבנתי שדמי הכינוס שמשלמים לה כוללם בתוכם את כל מה שכרוך בכינוס כולל העברת זכויות...האם זה נכון ? אשמח לייעוצך..תודה

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, מדובר בהליך כינוס, כך נשמע, שמלווה בידי בית המשפט, ייתכן אף שמשם הועבר ללשכת ההוצאה לפועל. הכללים נקבעים בידי הגוף המשפטי שמלווה את ההליך. זה גם קובע מה הוא מצפה מהכונס ומתי ממלא את תפקידו. הייתי מתחיל ובודק את ההחלטות שמינו את הכונסים. אם התשובה לא שמה אפשר לפנות לבקש הוראות מהגוף השיפוטי. הדברים נכונים גם בנוגע לשכר הטרחה של הכונסים, אבל אציין שמקובל לקבוע כי שכר טרחה זה יבוא מתוך התמורה המשולמת מהנכס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים