מור

רכישת מגרש מכונס נכסים

שלום רב, רכשתי מגרש מכונס נכסים. כעת נדרשתי לשלם שומה בגין מס רכישה אך נאמר לי ממיסוי מקרקעין כי הם לא יוכלו לתת לי אישור להעברה בטאבו וזה בשל חוב למס רכישה של בעל הקרקע(החייב שמימשו לו את המגרש - בעבר המגרש נמכר ולאחר מכן הוחזר לבעלים אך מבחינת מיסוי מקרקעין הם טרם אישרו את הביטול מבחינת מיסוי (יש פסק דין הצהרתי על ביטול העסקה)אך מס רכישה לא שולם בעת שהמגרש הוחזר לידם. השאלה היא האם על הכונס לטפל בסוגיה זו ככל שיש חוב ? כי לפי החוזה הוא מתחייב למסור לי אישור ממס שבח לטאבו שזה לא מוכן להוציא עד שתיפתר הסוגיה

עו"ד גיל ורגון

הי מור, כונס הנכסים מחוייב לאפשר לך לרשום את המגרש על שמך-פנה אליו בכתב ודווח על הבעיה. אם זה לא יעזור עלייך לשקול להגיש בקשה לבית המשפט/לשכת ההוצאה לפועל בה התנהל הליך הכינוס.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים