ליאור ברומברג

כינוס נכסים על בית בזמן שהתגלה פגם קטן בצוואה

הבית של אבינו ז"ל הולך להימכר בהליך כינוס נכנסים. התגלה פגם קטן בצוואה של אבא (התאריך לא ברור) והמקרה הועבר לבית המשפט לענייני משפחה. נאמר לנו שזה יכול לקחת שנים עד שהם יטפלו במקרה הזה. מה יקרה לאחר מכירת הבית ע"י הכונס? (יכול להימכר בשבועות הקרובים לפני שהעניין הצוואה יוסדר) האם הכסף יעלם? ילך לכיסו של הכונס? או למדינה?

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, לא הרבה פרטים נמצאים בתיאור המקרה. לכן, אתייחס באופן כללי למקרה דומה. בכל מקרה המקרה שלכם מחייב ייעוץ משפטי צמוד לדעתי כדי למנוע נזק. באופן כללי החוב לכאורה הוא חוב של המנוח, ויש להניח שבגין חוב המנוח יצא הכינוס. זכויות המנוח - ובמידה ויש ירושה במידה מסוימת ייתכן וגם מי מחובותיו עוברים ליורשים. אין מצב שהדברים באוויר, אך עד לאישור צוואה, הרי שחסרה אותה החלטה שמגלה למי הזכויות ובאילו חלקים. לכן, על מי שחושב שהוא יורש לוודא שהוא משתתף בשמירת הזכויות ולידע את כונס הנכסים בנעשה. ולסיום, שוב, אנא מכם קבלו יעוץ משפטי למקרה הפרטני.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים