איילת

פנייה בנושא גישור במשפחה

שלום, אנחנו נשואים 7 שנים ויש לנו 3 ילדים. אנחנו עומדים בפני גירושין, שמעתי בכל מיני מקומות של גישור משפחה , על גירושין ללא הליכים, תוכל להסביר לי במה מדובר?

חיים מן, עו"ד ומגשר

איילת שלום, המונחים "גישור משפחה" "גירושין ללא הליכים" או "גירושין ללא ערכאות" הם מונחים שמשמשים כולם להליך של פתרון כל השאלות והעניינים הכרוכים בגירושין בין בני זוג - בדרך של משא ומתן שמנוהל על ידי מגשר מקצועי שמוסמך לצורך זה בהכשרה ספציפית ומיוחדת. הליך הגישור - הוא הליך שמתקיים רק במידה ושני הצדדים מסכימים להשתתף בו מרצונם החופשי. המשמעות היא שבכל שלב במהלך הגישור - יכול כל אחד מהצדדים להחליט שהוא ממשיך בהליך או מפסיק אותו - הכל לפי שיקול דעתו הבלעדי. המגשר מצדו - לא מקבל מהצדדים סמכות להיות פוסק ביניהם בכל עניין. המגשר משמש בתפקיד שמסייע לצדדים לנהל את המו"מ ביניהם. בדרך כלל המגשר יסייע לצדדים להבהיר זה לזה את העמדות שלהם, את הבקשות שלהם ולעתים גם יעלה מצדו הצעות לפתרון. על מנת שפתרון יהיה הפתרון הנבחר - על שני בני הזוג להחליט שהם מעוניינים בו ומסכימים לו מרצונם החופשי והמלא. הניסיון מלמד - שבהליך של גישור מצליחים בדרך כלל להגיע לפתרונות עשירים ויצירתיים הרבה יותר מאלה שעומדים לרשות בית המשפט לענייני משפחה - בבואו לפסוק בין צדדים מתגרשים. בסופו של הליך הגישור - עורך המגשר בין הצדדים את הסכם הגירושין שמעלה על הכתב את כל ההסכמות אליהם הגיעו. הסכם זה מחייב אישור של בית המשפט לענייני משפחה (או בית הדין הרבני) - שנותן לו תוקף של פסק דין. בשלב זה - ניתן לפנות לבית הדין בבקשה לעריכת גט בין הצדדים. צדדים שמגיעים לבית הדין עם הסכם גירושין שמסדיר את כל העניינים שמחייבים הסדרה ביניהם בגירושין (אפוטרופסות על הילדים, הסדרת החזקה בילדים והסדרי הראייה להורה השני, תשלום המזונות, חלוקת הרכוש המשותף וכיוצא בזה) זוכים בדרך כלל להליך מהיר ולא מסובך מרגע פתיחת התיק ברבנות ועד למתן הגט. אני מקווה שקיבלת את התשובות שביקשת. אם תרצי פירוט נוסף - תוכלי לפנות למשרדי בטלפון 02-6246777 ואשמח לענות על כל שאלה. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים