אלירן

גישור במחלוקת על חלוקת כספי מכירת דירה

שלום רב, אני ובת זוגתי לשעבר רכשנו דירה לפני החתונה. נכון להיום יש מחלוקות בנוגע לסכומים מסוימים בנוגע לדירה. חוזה בגין רכישת הדירה נחתם בתאריך 12.6.12 - דירה חדשה מקבלן. אגב את הדירה קיבלנו בדיוק שנה אחרי 12.6.13. תאריך החתונה שלנו נקבע ל19.5.13. כאמור, נפרדנו מעט לפני החתונה, כנראה שהלחץ לקראת החתונה עשה את שלו והכל קרס. רציתי לשאול כיצד אנחנו מתחלקים בכספי המכירה של הדירה? יש לקחת בחשבון שמעולם לא גרנו יחד בדירה משלנו, ועד כמה שידוע לי, אנו לא "ידועים בציבור". 40% מהדירה (370 אלף שקלים נלקחו כמשכנתא משותפת שלנו) 49% מהדירה הבאתי בעצמי (450 אלף שקלים מזומן) 11% מהדירה היא הביאה (100 אלף שקלים) יש לציין כי בדירה הותקן מטבח משודרג שנרכש על ידה, כ-25 אלף שקלים. כיום יש שתי אופציות א. היא מעוניינת לקבל 50% מהרווח על מכירת הדירה (לאחר קיזוזי משכנתא) ב. קיימת אופציית יציאה - שבה היא מעוניינת לקבל את ההשקעה שלה 100+25 ועוד כ65 אלף ש"ח עד כה - המשכנתא + ביטוחים + חשמל + ארנונה שולמו על ידי. מעולם לא חתמנו על הסכם ממון וכד', ברכישת החוזה לא הפרדנו אחוזי רכישה. כמו כן, היא מכירה בסכומי ההשקעה שלי כך שאין הכחשה של מי השקיע כמה. מה עושים?

חיים מן, עו"ד ומגשר

אלירן שלום הכתרת את שאלתך בכותרת "גישור בעניין דירה", והשאלה היא למעשה איך מסדירים את פירוק העניינים הכלכליים בינך לבין מי שהייתה בת הזוג שלך. מבלי שאכנס לתפקיד עו"ד מייעץ שנותן תשובות קונקרטיות לפיהן המקסימום שמגיע לך הוא כזה והמינימום הוא אחר - הייתי מציע לך לשקול פנייה משותפת עם בת הזוג שלך להליך של גישור. יתרונו הגדול של ההליך בסיטואציה כמו זו - הוא בכך שיתאפשר לשניכם לנסות ולמצוא במשותף פתרונות מיטביים עבור שניכם - פתרונות שחורגים מהתשובות הסטנדרטיות של X ש"ח לכאן ו- Y ש"ח לכאן. פתרונות שיכולים לשלב אינטרסים וצרכים אחרים שלכם שיכולים לקדם את הפתרון, ועל כל פנים - פתרונות שיתקבלו על ידי שניכם בהסכמה. פתרון המחלוקת באופן הזה יאפשר לשניכם להיות עם "דף נקי" ביניכם. דף נקי שאולי יסייע לבחינה משותפת של רצונכם להיות הלאה ביחד (כן או לא), דף נקי שבכל מקרה יאפשר לשניכם להמשיך הלאה את מסלול חייכם במקום נקי, נעים, חברי ומשתף פעולה. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר 0522-677331 02-6246777

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים