אבי

גישור ביחידת הסיוע האם אני חייב?

קיבלתי הביתה הזמנה לישיבת גישור שאשתי פתחה תיק בבית משפט. מה עושים?

עו"ד אייל סייג

היי אבי, קיימת חובת התייצבות אך ורק לפגישת מהו"ת ראשונה ביחידת הסיוע. בגדול, פגישה זו נועדה לברר האם ניתן להגיע להסכם ביניכם או האם ניתן לגשר בין הפערים ביניכם בדרך של ישוב סכסוך ללא צורך בהליך משפטי קלאסי. כעקרון, להבדיל מחובת ההתייצבות, אין חובת התדיינות, כלומר: אם למשל אתה מרגיש שלא בנוח עם ההליך, או שאתה מרגיש "נדחק לפינה" בישיבת המהו"ת הראשונה, אתה יכול להסביר שאינך מעוניין בהליך ולבקש לבטל ולסגור את תיק ישוב הסכסוך, שאז, פתוחה בפניך הדרך להגיש תביעות מתאימות. יחד עם זאת ומניסיון, לעתים הרגשתך הסובייקטיבית אינה עולה בקנה אחד עם המצב האובייקטיבי ולכן רצוי להיוועץ עם עו"ד בטרם כניסה לישיבת המהו"ת הראשונה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים