נועה

מדוע לוותר על הזכויות שלי רק כי מדובר בהליך גישור?

אנחנו בהליך גישור או ישוב סכסוך מטעם בית משפט. בעלי מבקש שאוותר לו על מזונות ואני יודעת שזה בניגוד לחוק. האם לפוצץ את הגישור כי לא נותנים לי מזונות על הילדים?

עו"ד אייל סייג

התשובה הקצרה הראויה ביותר לשאלתך: תלוי. התשובה הראויה המפורטת יותר לשאלתך: תלוי במספר פרמטרים אותם יש לקחת בחשבון ולשקלל. כך למשל, תלוי מהי מידת מעורבות שניכם בגידול הילדים מהיום שאחרי ואילך, היינו, כמה ימים מתוך מחזור של 14 יום ישהו הילדים אצל כל אחד מכם? (כך שממילא מאכיל הוא את הילדים אצלו ודואג לצרכיהם הבסיסיים - כולל הלבשה/מלתחה אצלו) תלוי בגובה ההכנסות הפנויות של כל אחד מכם, שכן, אם לצורך הדוגמה, הכנסותיכם הפנויות זהות או דומות וזמני השהות של הילדים עם כל אחד מכם אף הוא זהה, אין כל סיבה כי הורה אחד ישלם להורה השני מזונות, זאת להבדיל מ"הוצאות חיצוניות" (הוצאות בריאות שאינן בסל; הוצאות חינוך שאינן מתוקצבות וכדומה), שבעול נשיאתן ראוי שתשאו שניכם שווה בשווה. בכל מקרה, לא הייתי ממליץ "לפוצץ את הגישור" אלא לנסות ולהפיק ממנו את המירב עד למיצוי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים