אריק

שאלה בנושא שכר טירחת מגשר

א.ג.נ שלום, להבנתי, שכר טירחת מגשר לשעת מגשר – 1,200 שקל או 400 שקל לכל צד. אם ישנם 8 בעלי דין. האם ה 400 ש"ח או ה- 1,200 ש"ח הינם פר כל בעל דין, קרי: 400 ש"ח כפול 8 בעלי דין או שמא ה 400 ש"ח מתחלקים שווה בשווה בין 8 בעלי דין קרי: 50 ש"ח לבעל דין. תודה מראש.

עו"ד אייל סייג

אריק שלום רב, המקור החוקי לקביעת שכרו של מגשר קבוע בהוראת תקנה 7 לתקנות בתי המשפט (גישור), תשנ"ג-1993 ועוד מס' מקורות. שכרו של מגשר נקבע על ידו, כאשר ככלל, כל צד לגישור מבצע תשלום בנפרד. כל מגשר ספציפי צריך להבהיר לצדדים המשתתפים בהליך הגישור מה חלקו של כל אחד מהם בתשלום שכר טרחתו. גם אם ישנם 8 מתדיינים, מניח ששכר הטרחה ייקבע באופן שעתי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גישור וישוב סכסוכים