open the search panel
close the search panel חפש

עורכי דין לפי תחום

    פורומים

      לדעת יותר - מדריכים משפטיים

        משרדי עורכי דין

          • 4 בספטמבר 2017

            שהייה ארוכה בארצות הברית עם ויזת תייר

            בן זוגי נסע לארה"ב לשליחות מטעם הצבא לשנה. אני מצטרפת אליו ונשארו לנו שם עוד כ- 9 חודשים. אנחנו לא נשואים. אני מגיעה עם ויזת תייר שככל הידוע לי מאפשרת שהייה חוקית של 3 או 6 חודשים. שמעתי על האופציה של cohabiting partner, אך לפי הבנתי שזה לא תהליך פשוט והויזה גם יכולה להיות מבוטלת לגמרי במידה והבקשה נדחית. האם אופציה של הארכה קיימת במקרה כזה? ומה מומלץ / עדיף לעשות מבחינה חוקית?

            4 בספטמבר 2017
          • מנהל הפורום אלכס ברוש 7 בספטמבר 2017

            שלום הילה,

            אם את שואלת מה באמת מומלץ, אז זה לא לבקש הארכה בכלל, אלא לצאת בזמן מארה"ב. אבל, אם את בכל זאת רוצה להישאר בארה"ב מעבר למה שיתנו לך בגבול (בדרך כלל כ-6 חודשים), אז ניתן יהיה לבקש הארכה. הבעיה עם ההארכה היא שאם תקבלי תשובה שלילית, בגלל זמן ההמתנה הארוך יחסית, את עלולה לסכן את המעמד החוקי שלך בארה"ב, על כל המשתמע מכך. בנוסף, אפילו אם תקבלי תשובה חיובית, אז בפעם הבאה כשתבקשי לחדש את הויזה שלך לארה"ב, כנראה תקבלי סירוב.

            בברכה,
            אלכס ברוש, עו"ד

            7 בספטמבר 2017
            • 7 בספטמבר 2017

              תודה אלכס על התשובה.
              - במקרה של בן זוג ששוהה בחו"ל מטעם הצבא ואני מצטרפת אליו ויש תאריך יציאה מוגדר. למה שיסרבו להארכה של 3 חודשים?
              - ובמידה וכן יאשרו, למה שתהיה בעיה עם חידוש הויזה בעתיד?

              7 בספטמבר 2017
              • מנהל הפורום אלכס ברוש 10 בספטמבר 2017

                שלום הילה,

                ההחלטה לגבי הארכה נתונה לשיקול דעתם של רשויות ההגירה לארה"ב, כך שלא ניתן לדעת מה הם יחליטו. אבל, אפילו בהנחה שתקבלי תשובה חיובית, הניסיון מראה כי רשויות ההגירה לא אהובות את העניין והן "מענישות" את המבקש בסיבוב הבא, כלומר כשמבקשים לחדש את הויזה. "התופעה" היא רק תוצאה פרקטית - מהניסיון שלנו ולא מכוח חוק או דין כלשהו.

                בברכה,
                אלכס ברוש, עו"ד

                10 בספטמבר 2017
                • 11 בספטמבר 2017

                  תודה רבה. שאלה נוספת:
                  אני מגיעה לארצות הברית בעוד כחודש. כפי שציינתי, אני טסה להיות עם בן זוגי שנמצא כעת בקליפורניה בקורס מטעם הצבא. התכנון הוא לטוס לתקופה שהוא שם, עד יוני 2018. כמובן שאשרת השהייה היא קצרה יותר ואצטרך לבקש הארכה.
                  1. האם כדאי לקנות את הכרטיס טיסה בתחילה עם תאריך חזרה לחודש וחצי מהנחיתה (בגלל שאני טסה בסמוך לכריסמס) כדי לא לעורר את חשדם? או לקנות תאריך חזרה ל3 חודשים?
                  2. אילו מסמכים כדאי להביא לפקיד הגירה במידה והוא יבקש הוכחות?
                  תודה מראש

                  11 בספטמבר 2017
                  • מנהל הפורום אלכס ברוש 18 בספטמבר 2017

                    שלום הילה,
                    1. כן, עדיף...
                    2. בדרך כלל הם מבקשים הוכחות על המקומות שהיית בהם בתקופה הראשונית ועל מקומות שתבקרי בעתיד (בתקופת הארכה - בהנחה שיאשרו לך), כגון רישומי מלונות וכיו"ב ...

                    בברכה,
                    אלכס ברוש, עו"ד

                    18 בספטמבר 2017
          forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
          close the form