עופר

ספונסר עבור גרין קארד לארה"ב

אני נשוי לילידת ארה"ב שמתגוררת ועובדת בישראל מגיל 5. אנחנו מצויים באמצע תהליך לקבלת גרין קארד לארה"ב והגענו לשלב הגשת טפסים פיננסים. אנו נדרשים להציג ספונסר שיוכל לממן אותנו במקרה של כל בעיה. אשתי מעולם לא עבדה בארה"ב, האם היא יכולה לשמש כספונסר ע"י הצגת ההכנסות שלנו בישראל? אם לא, האם הצגת הון עצמי בישראל יכול לשמש במקום זאת? כמה הון נדרש במידה וכן? אם אנחנו בכל זאת נדרשים למצוא ספונסר אמריקאי, האם הוא חייב לעמוד בסף הכנסה מינימלית בכל שנה משלושת השנים האחרונות או מספיק שממוצע ההכנסות שלו יעבור סף זה?

אלכס ברוש, עו"ד

שלום עופר, אשתך צריכה להציג שיש לה מספיק כסף (בהתאם לקריטריונים שנקבעו בחוק) וזה לא משנה איפה. הסכום בערך למשפחה עם שני ילדים הוא כ-450,000 ש"ח. נכסי נדל"ן לא יכולים לבוא כתחליף לעניין זה. מצד שני אם תקחו ספונסור נוסף, אז הוא צריך להרוויח רק 25,000 דולר בשנה בארה"ב. ברור, כי כדאי להיעזר במישהו נוסף. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

עופר

אלכס, תודה רבה על תשובתך. האם ערכי פדיון של ביטוח המנהלים שלי (הבעל) יכול להכלל בנכסים הפיננסים הללו?

אלכס ברוש

שלום עופר, אחד מהקריטריונים הוא "נזילות" הכספים, אז ככל הנראה התשובה היא לא... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד