גלעד

שחזור תעודת נישואין של הורי

הורי כבר אינם בחיים וכמו כן גם הוריהם. הם התחתנו בארה"ב והמסמך אבד עוד בימי חייהם.. הורי עלו לארץ נשואים עם ילדה. שאלתי היא כיצד אני יכולה לשחזר את התעודה? חשבתי על שני כיווני חיפוש: האחת היא לנסות לשחזר את תאריך ומקום החתונה ולנסות למצוא ארכיון אמריקאי כלשהו שמחזיק עותקים של הנישואים אם יש כזה דבר, השני חשבתי שבטח כשהם עלו לארץ הם נדרשו להציג תעודה על כך שהם נשואים. היכן אוכל למצוא דבר כזה? (לא קיים ברבנות), אולי במשרד הפנים? הם קנו דירה, האם לא היה עליהם למסור תעודת נישואים לשם כך? תודה

עו"ד אלכס ברוש

שלום גלעד, אם ההורים התחתנו בארה"ב, אז הכיוון הטוב ביותר הוא לחפש שם... אם ידוע לך איפה בדיוק הם התחתנו אז ניתן יהיה אולי לשחזר את התעודה... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד