טל

הוצאת ויזה לארה״ב לאחר וויתור מרצון על ויזה קודמת

ב 2014 - 2015 שהיתי חצי שנה בארה״ב, וחזרתי לארץ כאשר הויזה הגיע לתוקפה. לאחר חודש בארץ ניסיתי לחזור לארה״ב. כאשר נחקרתי בביקורת הגבולות הודתי שעבדתי בזמן השהיה הקודמת. קיבלתי שתי אופציות, איסור כניסה לארה״ב למשך חמש שנים או ויתור מרצוני על הויזה ואופציה להגיש בקשה לויזה חדשה מתי שארצה. ויתרתי על הויזה. אישתי לעתיד היא אמריקאית וברצוננו לבקר את המשפחה. לפני שנה נדחתה בקשתי לויזה לארה״ב בתל אביב ומהשגרירות לא קיבלתי פרטים מה סיכויי לקבל ויזה מחדש. בנוסף, לאחרונה קיבלתי אזרחות אירופאית, האם תתאפשר לי כניסה העם דרכון אירופאי בצורה קלה יותר, או שאין קשר? אשמח לשמוע את דעתך רב תודות

אלכס ברוש

שלום טל, לגבי הדרכון האירופאי - במצב שלך זה לא יעזור. שכן, מי שביטלו לו את הויזה אי פעם לא יוכל לקבל הפטור מויזה בהסדר של ה-ESTA. לגבי קבלת הגרין קארד על בסיס הנישואין שלך לאזרחית אמריקאית, ככל הנראה לא תהיה בעיה, אבל כדי לדעת בוודאות יש לערוך בדיקות מעמיקות יותר. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

טל

תודה על התשובה אלכס, מה לדעתך סיכויי לקבל ויזה לארה״ב לפי המקרה שתארתי? האם יש משהו מיוחד שעלי לעשות כדי להגדיל את הסיכוי לאישור הויזה? אנחנו מתחננים ביקור בארה״ב בקיץ הקרוב, לא נראה לי שנינשא בשנה הקרובה, אז הפתרון של גרין קארד יהיה ריאלי לטווח היותר רחוק.

עו"ד אלכס ברוש

אם הכוונה היא לויזת תייר, אז הסיכוי לקבל אותה בנסיבות שתיארת, הוא נמוך ביותר ... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד