תמר כהן

הגרלת הגרין קארד 2018

שלום רב מר עורך הדין אלכס ברוש הנכבד בכבודו ובעצמו, 1)כמה מתוך כמה ישראלים זוכים בגל שנה בהגרלת הגרין קארד ? 2)מה המשמעות של המספר של זוכה בהגרלה ? עם הוא יותר רחוק או יותר קרוב ? 3)תוך כמה זמן מרגע ההודעה על הזכייה עד שעולים למטוס בדרך לחיים חדשים בארה"ב במידה והכל יילך חלק ? כמה חודשים עוד שנה ? 4)מקבלים גרין קארד זמני או קבוע בסופו של התהליך ? לכמן זמו זמני או קבוע ? מתי אפשר להגיש בקשה לאזרחות אמריקאית אחרי כמן זמן ומתי ? 5) הוא נשלח לבית שלי בישראל או הוא מחכה לי בשדה תעופה בארה"ב ליעד שאבחר לטוס אליו ? תודה רבה וסורי על החפירה , תמרי .

עו"ד אלכס ברוש

שלום תמר, הסטטיסטיקה הרשמית מפרטת את מספר הזוכים מיבשות שונות - ישראל הינה לעניין זה חלק מאסיה. למספר של הזוכה יש משמעות, כי זה קובע את סדר הטיפול בתיק שלו. עלול להיות מצב בו התיק בכלל לא יגיע לידי טיפול כי כבר התמלאה המכסה. תקופת ההמתנה מרגע הזכייה ועד לכניסה לארה"ב יכולה לקחת יותר משנה. גרין קארד זמני הוא בדרך כלל תקף לשנתיים וקבוע לעשר שנים. בקשה לאזרחות אמריקאית ניתן להגיש לכל המוקדם אחרי חמש שנים - בהנחה שעומדים בתנאים הנדרשים לכך. הגרין קארד נשלח בדואר לכתובת שמציינים בטפסים הרלוונטיים. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד