רותם מאירי

גרין קארד לארצות הברית

נרשמתי באתר של חברת גרין קארד אורגניזיישן. התקשרו אלי ואמרו לי שעברתי את השלבים הראשונים ואני זכאי לגרין קארד על סמך ההכנסות שלי, הגיל, וארץ המוצא. אמרו שאני יכול לקבל גרין קארד אם אשלח להם תמונת פספורט, ובהמשך אישור ניהול חשבון בנק, תעודת יושר ותעודות לימודים. בנוסף אמרו שהתהליך כולל ראיון בשגרירות ואם אין לי בעיות בריאותיות או תיק פלילי, אני אקבל גרין קארד. אמרו שאין הגרלה בכלל ועל סמך הגיל שלי, המקצוע, ההכנסה וכו׳ אני זכאי להתראיין בשגרירות ולקבל גרין קארד. עלות השירות שלהם היא 2000 דולר והם הבטיחו לתת לי שובר של 1000 דולר לקניית כרטיס טיסה. תוך שנה וחצי אני אצטרך להגיע לארצות הברית ולאסוף את הגרין קארד. זה נשמע לי יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי, האם אני צודק ורצו להפיל אותי בתרגיל עוקץ ? או שמא מדובר בחברה לגטימית והתהליך הזה בכלל קיים ? הם רוצים שאשלם להם 2000$ כדי להמשיך בתהליך. תודה רותם

עו"ד אלכס ברוש

שלום רותם, רוב הסיכויים שמדובר ברמאות. כדי להירשם להגרלה, אין צורך לשלם דבר. רק במקרה של זכיה, כדאי לקחת עו"ד מומחה בתחום. ההמלצה היא לנסות לברר אם באמת זכית בהגרלה או לא. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד